Także zgadzam się w tym przypadku z imerr'em. Często nie mamy zbyt wiele czasu na typowania. Znamy mniej więcej realia Primera Division i dzięki temu możemy w miarę racjonalnie ocenić szanse ekip. W przypadku drugiej ligi, nasza wiedz jest raczej skąpa
i trzeba by zaglądać w tabelę, statystyki, żeby podać swoje typy. Ale może inni widzą więcej korzyści z takiego rozwiązania
Cały sezon walczyłem o 11. czy 12. miejsce, osoby z 8. miejsca w II lidze podobnie, więc chyba nie ma sensu tego zmieniać. Można zmienić ustalenia na kolejną rundę, ale to zmiana ustaleń po zakończonym sezonie to lepszy wałek niż w PZPN
Doskonale to rozumiem i dlatego zmiany tych reguł są mało realne. Miałem na myśli sytuację w której okazuje się, że jest za mało chętnych do zabawy, aby robić dwie ligi i będziemy rywalizować w jednej grupie Jeżeli osób będzie dużo to nic się nie zmieni. Nikogo nie mam zamiaru oszukiwać.
Zabawę w przyszłym sezonie poprowadzi wraz ze mną buli#1
Na dzień dzisiejszy lista uczestników wygląda następująco:
I liga:
buli#1
Łupin
jedras
Steve
duszek
Kibol
valdeq
Pietro
Siner
Rival
Boraś
imerr
Gilu
Kot
Nitro
Aurelianus
maggikk
Mefju
socio
Kendzior
Crow spadł z ligi - Kibol chyba pora na czystki w składzie Należy pomyśleć o pozbyciu się świętych krów (wron ), bo zanotowaliśmy drugi sezon bez sukcesów
Mocart, możesz dołączyć do II ligi typerów PD
i kiedy rozpoczną się zapisy do drużynówki, możesz poszukać drużyny
_________________ Przypomina mi się to, co kiedyś o Guardioli mówił Marek Koźmiński. ?Koza? grał z nim w Brescii. I w czasie meczu ruszał skrzydłem, krzyczał ?tu jestem, podaj, zagraj, dawaj?. Raz, drugi, trzeci. W końcu Guardiola do niego podbiegł i mówi: - Ty, nie krzycz tyle, bo ja przecież wszystko widzę. - Wojciech Kowalczyk
myślę, że skoro w temacie jest 'zapisy', a buli i mentor zaglądają do tematu, to Cię dopiszą do listy przedstawionej nieco wyżej
_________________ Przypomina mi się to, co kiedyś o Guardioli mówił Marek Koźmiński. ?Koza? grał z nim w Brescii. I w czasie meczu ruszał skrzydłem, krzyczał ?tu jestem, podaj, zagraj, dawaj?. Raz, drugi, trzeci. W końcu Guardiola do niego podbiegł i mówi: - Ty, nie krzycz tyle, bo ja przecież wszystko widzę. - Wojciech Kowalczyk
Wiek: 32 Dołączył: 11 Mar 2007 Piwa: 430/214 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-08-10, 22:10
Male sprostostowanie - w toku dyskusji doszlismy do porozumienia na mocy ktorego PD prowadzic bedzie Mentor razem z Borasiem, a ja zajme sie ligami europejskimi.
Dokonaliśmy z Borasiem pewnych ustaleń. Ogłaszam zatem co następuje:
Każda liga liczy sobie max. 20 osób przy czym nowe osoby zasilają oczywiście szeregi II ligi. Na dzień dzisiejszy w II lidze mamy 18 osób a więc są jeszcze 2 (dwa!) wolne miejsca na zasadzie kto pierwszy ten lepszy.
Jeden sezon ligowy trwa u nas 19 kolejek, czyli jedną rundę w rzeczywistości. Po zakończeniu rundy w naszych ligach następują przetasowania. Ostatnie 7 osób I ligi spada. Pierwsze 7 osób II ligi awansuje.
Zasady kolejności w tabeli w przypadku takiej samej liczby punktów pozostają bez zmian a więc (copyright for Kibol):
Cytat:
W przypadku jednakowej liczby punktów, decydować będą tzw. "małe punkty", czyli:
- w pierwszej kolejności decyduje najwyższa zdobycz punktowa w przeciągu rundy (maksymalnie 10),
- w przypadku jednakowej najwyższej zdobyczy pkt decyduje ilość takich zdobyczy,
- jeżeli nadal kolejność będzie nierozstrzygnięta, porównujemy kolejny (niższy) wynik typerów z danej rundy,
- itd.