Sezon wystartował, a wraz z nim powróciły kontrowersje na temat sędziowania. Wiem, że niektórzy prowadzą swoje indywidualne pamiętniczki, ale zachęcam do dzielenia się z innymi. W tym temacie raportujemy błędy sędziowskie przy czym istotne jest, aby zamieszczać nie tyle wyrazy oburzenia ( ) co linki do konkretnych sytuacji, aby wszystko było udokumentowane i łatwiejsze do oceny. Wątek umieściłem w ogólnym dziale bo nie interesuje mnie tylko La Liga czy też tylko błędy na korzyść jednego zespołu. Wrzucamy wszystko żeby mieć możliwie najpełniejszy obraz sytuacji.
Bla bla bla bla
Ten wstęp jest zupełnie nieistotny bo i tak każdy wie o co chodzi także do dzieła
Wiek: 29 Dołączył: 07 Gru 2009 Piwa: 202/149 Skąd: kraków / nowy sącz
Wysłany: 2012-08-20, 11:02
Oj sama się podała, w momencie podania Soldado tym bardziej nie był na spalonym. Na tym filmiku trochę to lepiej widać
Już się pojawiały jakieś głosy, że sędzia nie gwizdał spalonego tylko źle wykonany wolny bo piłka niby się toczyła, ale to real zaczynał później grę od wolnego w miejscu spalonego Soldado a nie Valencia powtarzała wolnego.
Wiek: 36 Dołączył: 17 Sty 2006 Piwa: 745/725 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-08-20, 11:13
jak zle wykonasz wolnego, to tracisz pilke chyba, panowie sedziowie??
a ze zaczeli z miejsca spalonego, co za roznica, skoro to byl srodek boiska prawie, moze mysleli, ze sedzia gwizdnal spalonego, a on sie nie czepial, ze zaczynaja z innego miejsca
Wiek: 29 Dołączył: 07 Gru 2009 Piwa: 202/149 Skąd: kraków / nowy sącz
Wysłany: 2012-08-20, 11:22
A to przypadkiem nie jest zazwyczaj tak, że jeśli za szybko wykonasz wolnego bo piłka się jeszcze toczyła, to sędzia gwiżdże i nakazuje powtórzenie stałego fragmentu? Bo ja mam w pamięci właśnie takie sytuacje...
Wiek: 23 Dołączył: 16 Maj 2012 Piwa: 129/134 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-08-20, 11:32
mroo napisał/a:
jak zle wykonasz wolnego, to tracisz pilke chyba, panowie sedziowie??
Jak źle wykonasz wolnego, sędzia nakazuje jego powtórzenie. Chyba tylko z autem jest tak, że jeśli wyskoczysz, czy coś, to tracisz piłkę.
Cytat:
a ze zaczeli z miejsca spalonego, co za roznica, skoro to byl srodek boiska prawie, moze mysleli, ze sedzia gwizdnal spalonego, a on sie nie czepial, ze zaczynaja z innego miejsca
Pierdolisz. Obejrzyj inną powtórkę (http://www.youtube.com/watch?v=hE3Ms3Siyr4) w ~45 sekundzie filmiku jest faul, po którym piłka zostaje zatrzymana, a zawodnik z numerem 12 podaje do kogoś tam, kto wykonuje prostopadłe podanie do Soldado. Dokładnie widać to na powtórce. Nie ma opcji, aby sędzia tutaj gwizdnął "piłkę w ruchu".
no przeciez przede wszystkim liniowy dzierzy chorągwię i pokazuje na spalonego, wiec po co te dywagacje
_________________ "Fani Realu niech spojrzą prawdzie w twarz - obecni piłkarze tego klubu nadają się do pucowania barcelońskiej La Rambla. To też robi się na kolanach, czyli w ich ulubionej pozycji"" - Wojciech Kowalczyk, 30.11.2010 w komentarzu do !V!
_________________ "Fani Realu niech spojrzą prawdzie w twarz - obecni piłkarze tego klubu nadają się do pucowania barcelońskiej La Rambla. To też robi się na kolanach, czyli w ich ulubionej pozycji"" - Wojciech Kowalczyk, 30.11.2010 w komentarzu do !V!
Skoro Pierluigi został patronem tego tematu to nie może zabraknąć powyższego obrazka. Nie ma nawet takiej opcji.
A co do kontrowersji - Serie A startuje w ten weekend. Coś czuję, że ten temat może być najpiękniejszym miejscem na forum.
_________________ - It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.