Cules.pl - FC Barcelona Forum Strona Główna Cules.pl Cules.pl - FC Barcelona Forum Strona Główna
¡Tu siempre negatifo, nunca positifo!
Louis Van Gaal
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj



Poprzedni temat :: Następny temat
Gdzie kupujecie warzywa ?
Autor Wiadomość
soppa 
Nie wacha gowna


Wiek: 34
Dołączył: 29 Wrz 2010
Piwa: 326/235
Skąd: Kuutax
Wysłany: 2012-09-04, 10:35  


Co ja pacze. Temat o warzywach a tu nawijka o mleku :lol2:

chaos zalezy ile i jakiego oleju dasz, zeby je poddusic. samym w sobie warzywom chyba nic nie dolega :P
_________________
Tytanowe powloki, tytanowy odbyt i SIUSIACZ z betonu jestem kur......a niezniszczalny!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Ladia 


Wiek: 29
Dołączyła: 30 Lis 2009
Piwa: 266/466
Wysłany: 2012-09-04, 14:58  


Na oleju się smaży xD

Co do warzyw na patelnię.
Jakiś czas temu, a będzie to od pamiętnego zlotu w Posen, ja i Świeże Mięso przeszłyśmy na dietę "zero-fast-foodową" - czyli jemy chleb tylko ciemny i tylko ze sprawdzonych piekarni, smażymy na oleju kokosowym bądź sezamowym, do sałatek dodajemy tylko oliwę z oliwek. Nie jemy żadnego gotowego kupnego żarcia, smażymy (jeśli smażymy) to na minimalnej ilości oleju. Dużo warzyw i chudego nabiału, a mięso jak nam się zdarzy, a zdarza się rzadko. Generalnie dieta nie była zastosowana dlatego żeby schudnąć, ale dlatego żeby się oczyścić z wszystkich toksyn, świństw itp. i po tym czasie raz nam się zdarzyło kupić warzywa na patelnię i myślałam że umrę. Wniosek nasunął się taki, że warzywa na patelnie nie są pierwszej świeżości (a specjalnie kupiłam te droższe). Nie wiem, albo były źle przechowywane, albo coś było z nimi nie tak. W każdym bądź razie zalecam "samo-robne" warzywa na patelnię, które bardzo łatwo stworzyć, a po dodaniu przypraw i np. kuskusa są świetnym obiadem bądź "przegrychą".

My za to ostatnio testujemy świeże liście szpianku ze wszystkim. Coś fantastycznego, gorąco wszystim polecam.

A i zmieniłyśmy mleko - z pasteryzowanego na niepasteryzowane, od razu lepiej ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
mikaelus 


Dołączył: 17 Sty 2006
Piwa: 730/976
Wysłany: 2012-09-04, 15:19  


Na oleju to się nic nie smaży. Tłuszcze roślinne nie nadają się do obróbki termicznej. Powinno smażyć się na maśle, eeeeew. na oliwie z oliwek, która najlepiej to znosi (ale nie tej z pierwszego tłoczenia).

Pomijam już fakt smażenia warzyw, który raczej pożytku nie przynosi. Jedyna obróbka warzyw, która nie pozbawia ich większości wartości odżywczych to gotowanie na parze.
_________________
"Defendí la camiseta del Barça como si fuera mi vida" - Samuel Eto'o

"Hoy, ma?ana y siempre con el Barça en el corazon" - José Mário dos Santos Félix Mourinho
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
soppa 
Nie wacha gowna


Wiek: 34
Dołączył: 29 Wrz 2010
Piwa: 326/235
Skąd: Kuutax
Wysłany: 2012-09-04, 15:32  


masz miki poczytaj bo pierdzielisz glupoty :) http://kotlet.tv/na-czym-smazyc
_________________
Tytanowe powloki, tytanowy odbyt i SIUSIACZ z betonu jestem kur......a niezniszczalny!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Twoja wyszukiwarka


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mobile and Web Analytics