Sytuacje ze standardowego pytania z testów, które uważałem za idiotyczne bo nigdy się nie zdażają. A jednak...
Dużo takich niuansów już nie pamiętam, ale w tej sytuacji, bramki oczywiście nie ma. Grę wznawia się rzutem sędziowskim. Nie patrzyłem później czy któryś zawodnik zajebał temu gościowi, jeśli tak to jeszcze należy wlepić odpowiedniego koloru karteczkę
Kiedyś PZPN wydał dla sędziów książeczkę z przykładowymi pytaniami testowymi (zresztą zawsze kilka/naście z nich się później pojawiało na testach) do przygotowywania się do egzaminów. Niektóre są na prawdę abstrakcyjne. Jak chcecie mogę wrzucać, co lepsze na forum i będziecie się sprawdzać
edited by imerr: wydzielone z vgj
_________________ Urgi - Bóg ogniska domowego
Ostatnio zmieniony przez imerr 2011-10-05, 22:00, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 33 Dołączył: 27 Sie 2010 Piwa: 272/698 Skąd: Wroclaw/Chocianow
Wysłany: 2011-10-05, 18:37
Wit Ż. napisał/a:
Kiedyś PZPN wydał dla sędziów książeczkę z przykładowymi pytaniami testowymi (zresztą zawsze kilka/naście z nich się później pojawiało na testach) do przygotowywania się do egzaminów. Niektóre są na prawdę abstrakcyjne. Jak chcecie mogę wrzucać, co lepsze na forum i będziecie się sprawdzać
Ja cale szczescie pisalem te nowsze testy, ktore juz tak absurdalne nie byly.
Slyszalem ze byly w stylu 'Co nalezy zrobic gdy pilka zatrzyma sie na poprzecce?'
A co nalezy zrobic? Pozwolic grac dalej az spadnie albo ktos z zawodnikow ja zrzuci?
Wtedy jest dobra opcja z autobusem, jak pilka w drugiej polowie lezy na poprzeczce bramki druzyny ktorej wynik odpowiada. Cofa sie 11 i broni dostepu do.. poprzeczki. Pilka lezy do 90 minuty i sedzia odgwizduje koniec meczu.
Cytat:
Jak chcecie mogę wrzucać, co lepsze na forum i będziecie się sprawdzać
Zakładaj temat i jedziemy.
_________________ Teoria: "Nie mam na nic czasu, bo muszę się uczyć"
Praktyka: "Mam tyle zajęć, że nie mam czasu na naukę"
Wiek: 33 Dołączył: 27 Sie 2010 Piwa: 272/698 Skąd: Wroclaw/Chocianow
Wysłany: 2011-10-05, 19:44
podobno, byc moze Wit Z wyprowadzi mnie z bledu, nalezy dac zolta kartke bramkarzowi i rozpoczac rzutem sedziowskim lub wolnym posrednim dla druzyny atakujacej. Nie mam pewnosci
w ogóle prędzej trafię szóstkę w suparenalotto niźli to nastąpi
wit - zapodaj co tam masz, jestem bardzo zaciekawiony
_________________ "Fani Realu niech spojrzą prawdzie w twarz - obecni piłkarze tego klubu nadają się do pucowania barcelońskiej La Rambla. To też robi się na kolanach, czyli w ich ulubionej pozycji"" - Wojciech Kowalczyk, 30.11.2010 w komentarzu do !V!
Kiedyś mój kolega uczył się do jakiegoś egzaminu i miał chyba przykładowy test. Jedno pytanie brzmiało mniej więcej tak: po oddaniu strzału z rzutu karnego, piłka odbija się od słupka/poprzeczki i pęka (rozpada się na kawałki) - jaka jest decyzja sędziego?
_________________ Ronald Koeman 111'
Pedro Rodriguez 115'
Chyba gra musi zostac przerwana, bo gra wadliwym sprzętem jest zakazana.
Kiedyś w Belgii była afera, bo Walter Baseggio strzelił gola zepsutą piłką. Mianowicie po oddaniu strzału piłka pękła, ale zdołała doleciec do siatki. Przeciwnicy próbowali interweniowac w trakcie i po meczu, ale nic nie wskórali.
_________________ - It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
Wiek: 40 Dołączył: 17 Sty 2006 Piwa: 109/227 Skąd: Polska c
Wysłany: 2011-10-06, 18:38
Decos20 napisał/a:
A co nalezy zrobic? Pozwolic grac dalej az spadnie albo ktos z zawodnikow ja zrzuci?
Wtedy jest dobra opcja z autobusem, jak pilka w drugiej polowie lezy na poprzeczce bramki druzyny ktorej wynik odpowiada. Cofa sie 11 i broni dostepu do.. poprzeczki. Pilka lezy do 90 minuty i sedzia odgwizduje koniec meczu.
Cytat:
Jak chcecie mogę wrzucać, co lepsze na forum i będziecie się sprawdzać
Zakładaj temat i jedziemy.
Gdybym gral w druzynie przeciwnej, to kosa dla ktoregos gracza, sedzia przerywa gre i nakazuje rzut wolny. Pikle chyba nalezy zdjac z poprzeczki w takim wypadku?