O, naprawdę dawno mnie tutaj nie było. Jakiś czas temu beneras kazał mi w podskokach wypierdalać, bo sobie żartowałem ze Zlatana w sb. Cóż, odszedł i Radosław, i Zlatan. Beneras został, co? Ale tam, nie ważne
O IFQ zapewne niektórzy z was słyszeli (vide dziki, pan_qba, raijn czy the_crow ;p), ale być może po takim czasie pojawiły się na tymże forum jakieś perełki, które nie słyszały o tej grze, a może byłyby jej gwiazdami.
Internet Football Quiz jest rozgrywką, która polega na odpowiadaniu na pytania z zakresu wiedzy o pilce noznej. W sposób mało wyrafinowany można powiedzieć, że jest to swego rodzaju symulacja gry w piłkę nożną, w której spotykają sie dwie drużyny skladające się z sześcioosobowych skladów (plus rezerwowi). W grze tej - jak w rzeczywistosci - jest sędzia, który jest rownież autorem pytań zadawanych w danym meczu. Mecze odbywają się na internetowych chatach, a drużyny grają ze sobą w ramach rozgrywek ligowych. Każdy mecz IFQ składa się z 15 odsłon, a każda odsłona to jedno pytanie, na które odpowiada czterech graczy - po dwóch z drużyny.
Oto zapis przykładowego spotkania, co ciekawe w tym meczu wystąpił pan_qba ;p