Cules.pl - FC Barcelona Forum Strona Główna Cules.pl Cules.pl - FC Barcelona Forum Strona Główna
Ciutadans de Catalunya, ja la tenim aquí!
Josep Guardiola
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj



Poprzedni temat :: Następny temat
Telewizor
Autor Wiadomość
Cartmann 


Wiek: 30
Dołączył: 28 Kwi 2009
Piwa: 455/268
Skąd: SŁUPSK
Wysłany: 2010-11-06, 23:47  


przyznam szczerze, że zaciekawił mnie temat "bo przecież będę inwestował" i po głębszej analizie zdecydowałem się na ten model http://www.euro.com.pl/te...g-42ld550.bhtml głównie z uwagi na opinie na tej jak i innych stronach, a także z uwagi na budżet jaki posiadam no i warunki w jakich będę to trzymał %) nie ukrywam, że kino domowe firmy LG również w jakiś sposób zdecydowało.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Jamal King 
State of Trance


Wiek: 36
Dołączył: 17 Sty 2006
Piwa: 20/12
Skąd: Konin
Wysłany: 2010-11-07, 10:00  


Sam szukam powoli TV pod PS3 i z miejsca stawiam na LED'a.
Mimo wszystko prądożerność ma niższą niż LCD i plazma.

Nie wybrałem jeszcze konkretnego modelu, ale na pewno 46 cali.

Ciekawostka:
Na ceneo można już wychaczyć tv 3D za 3,5 tysia

http://www.ceneo.pl/6310651
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Pred 
VAMOS PREDRO


Wiek: 36
Dołączył: 17 Sty 2006
Piwa: 451/92
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-11-11, 12:20  


Mam podłączonego laptopa przez hdmi do tv. Tv mam podłączony do wieży za pomocą euro/cinczy. Jak zrobić, żeby oglądając film z lapka dźwięk leciał przez wieże, bo jeśli przełącze tryb z anteny na hdmi to dźwięk do wieży dalej leci z anteny :hmmm:
_________________
Ronald Koeman 111'
Pedro Rodriguez 115'
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
twardy 
Boixos Nois


Wiek: 33
Dołączył: 18 Sty 2006
Piwa: 111/140
Skąd: Pawłowice/Kraków
Wysłany: 2010-11-15, 15:24  


Najlepiej nagraj dzwiek filmu na plyte i pusc w wiezy rownoczesnie z filmem z lapka
_________________
Puta Madrid!
Puta Espanyol!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Raijn 



Wiek: 37
Dołączył: 12 Sty 2006
Piwa: 532/850
Wysłany: 2010-11-15, 16:35  


Łopatologicznie i trochę na około. Kabelek jack -> cinch. Jacka wpinasz w wyjście słuchawkowe na lapku, cinch podłączasz do AUX w wieży (o ile jest tam takie coś). Jeśli nie ma AUX, to można pokombinować z wejściem na mikrofon, wtedy kabelek jack - jack (zazwyczaj).
_________________
Mówili mi, że świat stoi otworem.
Potem poznałem trochę życia i już wiem co to za otwór...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Kendzior 
!


Wiek: 34
Dołączył: 19 Sty 2006
Piwa: 755/1370
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-11-15, 17:23  


a nie mozna sluchawkowego z tv podlaczyc pod aux wierzy? ja tak mam, z tymze zamiast lapka pod hdmi mam dvd playera, i bangla
_________________
"Fani Realu niech spojrzą prawdzie w twarz - obecni piłkarze tego klubu nadają się do pucowania barcelońskiej La Rambla. To też robi się na kolanach, czyli w ich ulubionej pozycji"" - Wojciech Kowalczyk, 30.11.2010 w komentarzu do !V!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
jasiu 


Wiek: 35
Dołączył: 18 Sty 2006
Piwa: 573/489
Skąd: Barcelona
Wysłany: 2010-12-08, 15:40  


Kolej na mnie...

Ostatnio szukam intensywnie telewizora dla rodziców, bo kilkunastoletni Trinitron ledwo zipie.

Nowy odbiornik nie musi być wielce szałowy, bo rodzice nie mają wysokich wymagań i przesiadka ze starego na cokolwiek nowego już będzie sporym postępem. Ale nie chcę zrobić błędu, więc szukam i pytam, poczytałem hdtv i ... wiem mniej niż wiedziałem - za duży wybór na rynku :P

No więc:
- myślę o ok. 37 calach (odległość sofy od tv to jakieś 3-3,5m),
- cena: do ok. 2500zł,
- byle nie Samsung (kompletnie nie ufam tej firmie),
- sygnał to zwykła kablówka, więc trzeba tv dostosować przede wszystkim właśnie do tego (czy w takim wypadku najlepszą opcją jest prądożerna plazma czy może być to jednak lcd?),
- bez technicznych turbobajerów, ale z mpeg-4 i usb na pewno tak.

Z góry dzięki wszystkim za rady.
_________________
Jedyną wadą brunetek jest fakt, że nie są blondynkami.

Nigdy nie mów "nigdy", synku, rzeczywistość nie uznaje pojęć takich jak "nigdy", "na zawsze" i "niemożliwe".
Waldemar Łysiak, Statek
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Kendzior 
!


Wiek: 34
Dołączył: 19 Sty 2006
Piwa: 755/1370
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-12-08, 17:32  


Mysle, ze z takimi wymaganiami chcesz kupic poprostu cos co bedzie dlugo dzialalo i nie bedzie za drogie. Tez nie ufam Samsungom, ale zdaję sobie sprawę z tego, że na dzień dzisiejszy mają dobrą ofertę i dobre odbiorniki. Moge Ci tylko poradzic nie kupowanie w Saturnach itp na 'megawyprzedazach', bo ceny nawet bez vatu są wyzsze niz w takim Vobisie, gdzie ja dokonalem zakupu, a takze towar imho bardziej wybrakowany.
Radzilbym tez zebys pomogl Twoim Starym z zalozeniem cyfrowej kablowki, bo ceny teraz są prawie takie same jak analogowej, a naprawde widac roznice, i dopiero wtedy mozesz myslec imho o plazmach czy innych wodoj*bach. Konkretnej marki Ci nie polece, bo nie jestem speszalystom, a i sam wiesz jakie padre i madre mają gusty.
_________________
"Fani Realu niech spojrzą prawdzie w twarz - obecni piłkarze tego klubu nadają się do pucowania barcelońskiej La Rambla. To też robi się na kolanach, czyli w ich ulubionej pozycji"" - Wojciech Kowalczyk, 30.11.2010 w komentarzu do !V!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
andrew 
fix

Wiek: 41
Dołączył: 17 Sty 2006
Piwa: 109/227
Skąd: Polska c
Wysłany: 2010-12-08, 19:35  


Jasiu plazma wcale nie jest tak prądożerna jak się sądzi. No, chyba ze rodzice będą oglądać tylko Małysza. Do kablówki nie ma sensu kupować lcd.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
mroo 


Wiek: 37
Dołączył: 17 Sty 2006
Piwa: 745/725
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-07-22, 22:41  


no to kolej na mnie, mam nadzieje, ze sa jacys techniczni wyjadacze

rzeczy, na korych mi zalezy najbardziej:

1. stworzenie, takiej mini sieci, gdzie z poziomu telewizora bede mial dostep do zasobow na twardym dysku (domyslam sie, ze to musi byc jakies podlaczenie sieciowe + smart TV lub ewentualnei jakis interface w rzutniku?)

2. USB, zeby ewentualnie podpiac cos zewnetrznego

3. odswiezanie, znajomi maja samsungi smart tv 400hz i mowia, ze bardzo ladnie to wyglada

http://www.samsung.com/uk.../UE40ES6800UXXU

4. odtwarzanie jak najwiekszej ilosci formatow

pytanie, co bedzie lepsze, TV (jaki?) czy rzutnik? biorac pod uwage, ze podlaczony bedzie i do komputera i do dekodera

czy ktos mial doswiadczenia z bezprzewodowymi rzutnikami i moglby jakis polecic?

bo w sypialni pewnie bede mial jakis maly TV, ale nie mam pojecia co zrobic z salonem, na olbrzymi telewizor mnie nie stac, a odleglosc pomiedzy scianami jest taka, ze rzutnik by sie sprawdzil, ale pod katem multimedialnosci i polaczenia z dekoderem i kompem nie wiem, jak to bedzie wygladalo

czy da sie w ogole odpalic rzutnik i moc przegladac na nim to co jest na kompie?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
valdeq 


Wiek: 40
Dołączył: 20 Sie 2006
Piwa: 94/44
Wysłany: 2013-07-23, 02:53  


przy dystansie 3m lub więcej, nie ma się co szczypać, tylko brać minimum 50 cali. ta czterdziestka, to bardziej do sypialni nadaje się, zwłaszcza jeśli trafi na ścianę. biorąc pod uwagę moje doświadczenia z telewizorami, hołduję regule mówiącej, że jeśli wydaję się tobie, że tv będzie za duży do danego pomieszczenia, powinieneś kupić jeszcze większy.
_________________
Marriage is stupid! Every year there are a million new, hot, 22-year-olds walking into bars, and call me "glass-half-full," but I think they're getting dumber.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
mroo 


Wiek: 37
Dołączył: 17 Sty 2006
Piwa: 745/725
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-07-23, 12:52  


to akurat spoko, odleglosci mam przewidziane tak, ze moge zrobic blizej na TV i dalej na rzutnik, kwestia, co wybrac, na chwile obecna bardziej sie sklaniam ku TV, mniej prowadzenia kabli by bylo
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
andrew 
fix

Wiek: 41
Dołączył: 17 Sty 2006
Piwa: 109/227
Skąd: Polska c
Wysłany: 2013-07-24, 12:06  


dobry rzutnik hd to i tak ca.2500zł. Ja mam zamiar dać rzutnik do piwnicy, a w salonie plazme 50. Nie chce zaczynać kłótni plazma vs. LCD czy LED, ale nie widzę innej opcji ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
mroo 


Wiek: 37
Dołączył: 17 Sty 2006
Piwa: 745/725
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-07-25, 11:12  


ja jak na razie najbardziej sklaniam sie ku smart tv samsunga, w momencie jak mam go podlaczonego do sieci kablem, to mysle, ze nie bedzie problemow z dostepem do zasobow dyskowych i ich odtworzeniem
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
andrew 
fix

Wiek: 41
Dołączył: 17 Sty 2006
Piwa: 109/227
Skąd: Polska c
Wysłany: 2013-07-25, 16:51  


ja akurat w sieci wszystko przez dreamboxa odczytuje. Od sieciowych ipli, youtubow czy tvn, tvp do synology w sieci lokalnej. Styka :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Twoja wyszukiwarka


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mobile and Web Analytics